Het verlies van een dier is voor de meeste mensen erg zwaar. 
Ook bij ons in de opvang gebeurd het wel eens dat een diertje overlijdt. Hier willen we toch nog een laatste eerbetoon aan geven.

Hiernaast vindt je het gedicht ''The Rainbow Bridge''
Dit gaat over het verlies van een huisdier, die naar een prachtige plek gaat om daar te wachten tot het baasje zich bij hen voegt.

Dit is geen geloof, dit is puur een gedicht voor geruststelling en comfort. u mag erin geloven of niet, dat staat volledig vrij, maar al bij al een prachtig idee en gedicht.

 

Hieronder staan zowel onze dieren als vakantiegangers waarvan we vernomen hebben dat ze overleden zijn.

Cupcake (rechts) en Muffin (links)
Cupcake is gestorven op 5 jarige leeftijd
Muffin is gestorven op 6 jarige leeftijd.

Deze 2 waren onze eerste cavia's en zijn zelfs nog meeverhuisd naar ons adres in Eindhoven. Ze worden ontzettend gemist en de caviastal is ook vernoemd naar de rechter cavia.

Doodsoorzaak:
Cupcake: tumoren in de buikholte en longontsteking door een verzwakt immuunsysteem, inclusief een hogere leeftijd.
Muffin: Epileptische aanvallen en ouderdom

Strüdel
gestorven op 4 jaar.
Dit was ook een van de eerste cavia's, strüdel was een chille tante waarbij alles kon en mocht. 

Doodsoorzaak: Acute longontsteking
We hebben nog voor haar gevochten maar binnen 24 uur was ze al overleden terwijl we haar vast hadden en ze pijnstillers kreeg. 

Rio ( rechts)
Helaas overleden op zeer jonge leeftijd bij mensen die hem geadopteerd hadden. 

Doodsoorzaak: Vermoedelijk schimmel of schurft

Balou
Leeftijd onbekend ( we vermoeden wel al aan de oudere kant gezien haar uiterlijk)
Vorig jaar in de zomer overleden
Balou hebben wij meegenomen van Zoo Veldhoven ( waar ik toen werkte)  nadat bij haar vele tumoren zijn ontdekt in de buikholte.
Ze heeft hier nog fijn een tijdje in de groep rondgelopen tot ze na 2 maanden op was. We hadden al een euthanasie afspraak staan, zeker toen ze constant om begon te vallen en we elke dag haar achterste moesten schoonmaken om maden te voorkomen die op haar plakpoep afkwamen. Op de ochtend dat ik haar wou meenemen vond ik haar ingeslapen in een grote berg hooi.
Ze heeft geen pijn gehad, ze liep tot het einde, al dan niet waggelend, vrolijk met de groep mee en tot de dinsdag voor haar dood heeft ze meegegeten en waggelde ze hier en daar rond. We hebben helaas geen foto van Balou daar ze maar zo kort bij ons is gebleven maar deze schat heeft wel haar pootafdrukje bij ons achtergelaten.

Blondie

De rood witte cavia genaamd Blondie is helaas door een roofdier te pakken genomen ( zie nieuws). We hebben hem helaas half opgegeten terug gevonden.
rust zacht lieve ventje, je leven was kort maar hopelijk wel mooi in onze groep.

Onze allerliefste castraat Oishii is helaas overleden aan heet nieuwe bacterie. Deze is resistent voor antibiotica en helaas mocht hij het gevecht niet winnen.
Rust zacht lieve wilde.