13-8-2022

Helaas komen wij niet onder de inflaties uit dit jaar en moeten wij toch een prijsstijging doorvoeren. Dit vooral omdat groente, fruit en mengvoer erg zijn gestegen in prijs. Nieuwe prijzen worden:

-cavia:

- €2,25 per dag

- €14,00 per week

- €55,00 per maand

- konijn: €2,75 per dag

De nieuwe prijzen gaan in vanaf 1-10-2022

 

26-12-2021

Heeft u al ons nieuwe logo gezien? Deze zal ook voor onze deur staan binnenkort.

 

12-06-2020
Ook in de corona tijd blijven wij geopend. 
wij letten natuurlijk wel op besmetting door afstand te houden en de contracten al bij voorhand te versturen. Wij proberen transacties zoveel mogelijk online te doen en sturen dus een betalingsverzoek naar u toe. De kooien worden extra goed ontsmet tussendoor en de dieren worden richting de laatste dag minder gehanteerd.

 

22-5-2019
Sinds kort hebben wij de opvang opgeknapt en geverfd met nieuwe stalletjes.
Er is ook een nieuwe grote ren (3mx2m) bij gekomen.

 

 

10-7-2018

Vandaag is een oude bekende teruggekomen, uit het nestje van januari 2018 is cappu op vakantie gekomen.
Heerlijk om te zien hoe zulke ukkies zo mooi en groot kunnen uitgroeien.

9-7-2018

Vandaag zijn we ingegaan met een lach en een traan.
Vanmorgen toen ik ging voeren kwam ik buiten in een ravage, de volledige ren bij de zeugjes was kapot getrokken. en overal liepen mijn zeugjes rond, inclusief hun baby's die ik normaal gesproken apart houdt zodat ik ze beter in de gaten kan houden, ik had ze toevallig 3 dagen terug erbij gezet omdat ze het erg goed deden en ik wil dat ze een goede sociale groep leren kennen.

Ik ben ze gaan tellen en heb ze terug gezet in de ietwat herstelde ren en ben koppen gaan tellen, ik miste 1 cavia jong van 2 weken geleden, het rood met witte beertje was nergens te bespeuren.

Ik wou net verder gaan zoeken toen ik onder het huisje mijn geliefde Bun voorbij zag komen, ze was drachtig en gister zei ik al dat ze waarschijnlijk in dezer dagen zou bevallen. Ze was aanzienlijk dunner en inderdaad, onder het hokje lagen 4 pluizige balletjes, 2 gouden en 2 slate goud.

Heel even was ik toch blij al bleef het spoken wat er vannacht gebeurd was en ben ik meteen het rood witte beertje gaan zoeken, toen ik me omdraaide zag ik ineens 2 kleine pootjes liggen bij de boom. Het kopje en het voorste gedeelte van de romp waren weg en ik kwam dus al snel tot de realisatie dat dit het jonge beertje was.

Iets is vannacht in mijn tuin weten te komen, ik heb een hek van 2,5 meter omringd met hoge bomen en 2 stenen muren van 2,5 meter aan beide kanten met honden aan weerszijde.
Het dier heeft mijn ren aan gort getrokken en waarschijnlijk meteen het zwakste en kleinste jong gepakt en half opgegeten.
Het vermoeden ligt op een marter of roofvogel die niet al te groot is daar ze alleen een jong gepakt hebben en deze niet eens mee konden nemen.
Er lag nagenoeg geen bloed, apart want dat is wel wat je verwacht, misschien was het jong al overleden daar het de zwakste was., of was er een roofdier door de bevalling aangetrokken.

Alle jonge dieren zijn dan nu ook in kooien gezet met fijne spijlen zodat hier niks in kan komen, vannacht zal ik extra wakker worden om alles te controleren. Voor de vakantie gangers, geen zorgen deze zitten in huis of kort tegen het huis aan waar de dieren niet durven komen. Er zit een verhuizing aan te komen ( donderdag) dus tot die tijd wordt het waken en eventueel alles naar binnen halen indien nodig. We liggen recht naast het raam en ik slaap normaal ontzettend licht zeker als het gaat om mijn dieren, geen geschreeuw,niks gehoord vannacht.

De jongen van Bun doen het naar de omstandigheden erg goed, ik zal onder dan ook wat foto's zetten. Het zijn 2 slate gouden zeugjes 1 goud zeugje en 1 goud beertje.